Monumentele din Bistrița-Năsăud, la un click distanță, grație unui proiect finanțat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale

La Direcția Județeană pentru Cultură Bistrița-Năsăud a avut loc, joi, prezentarea şi lansarea platformei online ”Digitizarea Monumentelor Eroilor din Primul Război Mondial din Bistriţa-Năsăud”, pe portalul www.patrimoniubn.ro.

Platforma online este realizată din fonduri ale Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi conţine imagini ale Monumentelor Eroilor şi numele eroilor din fiecare localitate.

”Totodată platforma este un prilej de expunere online a patrimoniului judeţului pe următoarele direcţii: monumente de for public din Bistriţa-Năsăud, monumente de arhitectură din Bistriţa-Năsăud, sit-uri şi şantiere arheologice și patrimoniu mobil” arată DJC B-N, într-un comunicat de presă.

Platforma va conţine şi o Revistă intitulată ” Zestrea Monumentelor ” care va grupa articole de actualitate din domeniul patrimoniului.

Un capitol important al platformei, îl reprezintă prezentarea legislaţiei din domeniu şi al serviciilor publice oferite de direcție.

Beneficiarii vor avea acces online la toate modelele de cereri pe care le solicită, astfel încât completarea lor să fie făcută uşor şi de la domiciliu.

Proiectul va fi finalizat până la data de 15 ianuarie 2019 şi deschis public cu prilejul Zilei Culturii Naţionale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.