Municipiul Bistrița va marca Ora Pământului printr-o serie de activități

Și în acest an, municipiul Bistrița va marcat Ora Pământului, evenimentul urmând să se desfășoare pe data de 30 martie, când iluminatul public va fi întrerupt pentru o oră, iar în zona centrală a orașului vor avea loc mai multe activități.

Primăria Bistrița a pregătit un program special pentru a marca Ora Pământului, provocându-i pe cetățeni să se reconecteze cu natura.

Astfel, cei care vor alege să își petreacă seara de sâmbătă, 30 martie, în centrul orașului, indiferent de vârstă, sunt avea ocazia să producă energie verde pedalând pe trei biciclete, în cadrul acțiunii ”Pedalăm pentru „energie verde” – ECO-BIKE”, acțiune la care vor participa și grupurile ECO şi elevii claselor primare care participă la programul de educaţie ecologică de la „Şcoala Verde”.

De la ora 20.30, începe numărătoarea inversă. Timp de o oră, iluminatul public în oraș se va întrerupe

Între orele 20.30 – 21.00, bistrițenii care vor lua parte la eveniment vor putea asista la un ”spectacol al gulguţelor”. Voluntarii Asociaţiei „Cercetaşii bistriţeni” amplaseză lampioane luminoase în Zona pietonală „Liviu Rebreanu”.

De asemenea, tot între orele 20.30 – 21.00, la Bistrița se va desfășura turul ciclist „Connect2Earth”, pe traseul Piața Centrală – strada Gheorge Şincai – Bulevardul Independenţei – Întoarcere sens giratoriu Kaufland si retur – Bulevardul Independenţei (Aleea de biciclete) – strada Alexandru Odobescu – strada Parcului – strada Vasile Conta – strada C.R. Vivu – strada Bistricioarei- Piaţa Petru Rareş – strada Dornei – Piaţa Centrală.

Între orele ora 21.00 – 21.30, cei care aleg să își petreacă seara de sâmbătă, 30 martie, în zona centrală a orașului vor putea asista și la un spectacol de lumină oferit de Trupa SIRIUS.

Acțiunile dedicate Orei Pământului se vor încheia la 21:30, când se reaprinde lumina în oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.