Complexul Balnear Băile Figa a înregistrat în acest final de săptămână un număr record de turiști. Peste 10.000 de persoane au trecut pragul complexului în zilele de 10 și 11 august, fiind cel mai mare număr înregistrat în acest sezon estival.

A fost cel mai bun sfârșit de săptămână de anul acesta la Băile Figa, cu peste 10.000 de turiști. Chiar și azi, fiind luni, stațiunea era plină, ceea ce ne bucură mult”, a declarat primarul Nicolae Moldovan, citat de publicația Știri din Beclean.

Complexul Balnear Băile Figa fost inaugurat în iulie 2010. Stațiunea se întinde pe 15 hectare și este așezată într-o depresiune înconjurată de păduri, la doar 3 km de orașul Beclean.

Potrivit Primăriei Beclean, intrarea în complex costă 15 lei de persoană, iar copiii sub 7 ani se pot bucura de acces gratuit. Turiștii se pot bucura de o gamă largă de facilități puse la dispoziția lor, de la 4 piscine exterioare cu apă sărată și dulce și una interioară, la tobogane uriașe, râu leneș, terenuri de sport și activități diverse.

Băile Figa sunt administrate de către Primaria oraşului Beclean, iar pentru a îmbogăți oferta cu noi facilități turistice, instituția promite că va continua procesul de extindere a complexului balnear cu un tobogan acvatic uriaş, cu o lungime de alunecare de aproape 50 de metri, precum și cu alte bazine acoperite.

De menționat este că în cei 10 ani de când funcționează complexul balnear, circa 1,5 milioane de turiști au petrecut momente de relaxare la Băile Figa.

FOTO: Facebook – Băile Figa