O persoană din Bistrița-Năsăud, dusă în carantină forțată și amendată! Amenzi de peste 300.000 lei pentru cei care nu respectă restricțiile de circulație

O persoană din Bistrița-Năsăud, care nu a respectat măsura izolarii la domiciliu, a fost dusă în carantină forțată și amendată cu 5.000 lei. Totodată, forțele de ordine au aplicat amenzi de peste 300.000 lei, persoanelor care anu au respectat, în ultimele 24 de ore, restricțiile de circulație. 

 

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Bistrița-Năsăud, au fost angrenaţi în activităţi specifice 204 poliţişti, 87 de jandarmi și 35 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Polițiștii au efectuat de verificări 1.262 la persoane aflate în izolare la domiciliu, în 661 de locații, ocazie cu care a fost depistată o persoană care nu respectat măsura izolării. Aceasta a fost plasată în carantină, sub pază și sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, pentru nerespectarea ordonanțelor militare, polițiștii au aplicat alte 114 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 286.700 de lei, unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație impuse prin ordonanțele militare în vigoare.

Jandarmii au verificat 454 persoane, aflate în 212 de locații, din 48 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 10 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 de lei.

Forțele de ordine continuă misiunile de pază și protecție la centrele de carantinare, acțiunile specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a farmaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.

Pe parcursul misiunilor preventive și de informare desfășurate, la sfârșit de săptămână sunt transmise mesaje audio către cetăţeni cu privire la necesitatea respectării măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.

Polițiștii din structurile şi subunităţile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean bistrițean, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi „Gelu Voievod”, reprezentanți ai Poliţiilor locale și militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN” continuă activităţile de verificare a persoanelor, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.