Odioșii criminali din Aluniș, condamnați definitiv de Curtea de Apel Cluj

Curtea de Apel Cluj a respins, zilele trecute, apelul declarat de Traian Pușcaș, Irina Ana-Vasile și Ioan Luca, acuzați de omor deosebit de grav și profanare de morminte, după ce au ucis un consătean, iar cadavrul acestuia l-au tranșat și aruncat într-o râpă. Cei trei au fost condamnați în iulie anul acesta la ani grei de închisoare, dar și la despăgubiri civile și daune morale care se cifrează la peste două milioane de lei. 

 

 

Cei trei criminali din localitatea Aluniș, județul Bistrița-Năsăud, au fost condamnați definitiv la ani grei de pușcărie de Curtea de Apel Cluj.

În luna mai a anului trecut, Traian Pușcaș și concubina acestuia – Irina Ana Vasile, dar și Ioan Luca, toți trei din satul bistrițean Aluniș, au șocat o comunitate întreagă cu cruzimea extremă de care au dat dovadă. În vara anului 2017, cei trei au omorât în bătaie un alt consătean, după care i-au tranșat cadavrul și l-au aruncat într-un pârâu, la câteva sute de metri de casa unde s-a petrecut grozăvia. Au fost dați de gol de unul dintre copiii cuplului, un băiețel în vârstă de 6 ani, care a asistat la scenă.  Toți cei trei criminali au rămas fără copii, aceștia fiind preluați de DGASPC Bistrița-Năsăud și mai apoi integrați în alte familii.

Traian Pușcaș, Irina Ana Vasile și Ioan Luca au fost acuzați de omor (în formă agravantă) și profanare de morminte, primii doi fiind arestați preventiv, iar cel de-al treilea pus sub control judiciar. După câteva luni de anchetă, respectiv în octombrie 2018, au fost trimiși în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud.

La începutul lunii iulie acest an, magistrații bistrițeni au pronunțat prima sentință, criminalii fiind condamnați la ani grei de închisoare.

Astfel, Traian Pușcaș a fost condamnat la 15 ani şi 8 luni închisoare, Irina Ana Vasile a primit o pedeapsă de 13 ani de închisoare, iar Ioan Luca – 14 ani şi 11 luni.

Totodată, cei trei sunt obligați de către instanță să plătească fiicei minore a victimei două milioane lei daune morale, circa 36.000 lei despăgubiri civile, plus o rentă lunară de 550 lei, începând de la data comiterii faptei și până la împlinirea vârstei majoratului.

Sentința a fost atacată în apel de cei trei, însă magistrații de la Curtea de Apel Cluj le-a respins acțiunea și au menținut decizia Tribunalului Bistrița-Năsăud în totalitate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.