Vineri, 10 mai, de la ora 10:00, la Complexul Muzeal Bistrița – Năsăud se va desfășura un târg dedicat tuturor elevilor din județ interesați de oferta educațională a facultăților din țară, dar și de oportunitățile de dezvoltare personală.

Aflat în acest an la prima ediție, Târgul Facultăților este organizat de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean de Excelență Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud. Inițiativa organizării unui astfel de eveniment aparține elevilor reprezentanți ai Consiliului Județean al Tinerilor și ai Consiliului Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Național ,,Andrei Mureșanu”.

Târgul va reuni facultăți de top din învățământul superior din România.

”Pe parcursul zilei de vineri, în intervalul orar 10-17, expozanți din douăzeci de facultăți, de stat și private, își vor prezenta ofertele educaționale și vor răspunde întrebărilor despre studiul în instituțiile de învățămînt superior pe care le reprezintă, oferind informații referitoare la programele de licență și master”, a declarat managerul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, Alexandru Gavrilaș.

Printre universitățile care au răspuns afirmativ invitației adresată de organizatori se numără: Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Universitatea Dimitrie Cantemir – Facultatea de Drept, Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Vizitatorii Târgului Facultăților 2019 vor avea posibilitatea de a participa la prezentările realizaate în cadrul workshop-urilor organizate cu acest prilej unde vor putea discuta pe marginea oportunităților de carieră cu specialiști în domenii diverse.

De menționat este că locurile sunt limitate și au fost disponibile în urma unei înregistrări prealabile, on-line.