Opt liceeni din Bistrița-Năsăud, la Şcoala de Vară „Tinerii şi Democraţia” de la Băile Herculane (FOTO)

Centrele Europe Direct din mai multe județe din România au organizat, la Băile Herculane, o tabără pentru elevii care vor să se implice activ în viața comunității din care fac parte. Intitulat Școala de Vară ”Tinerii și Democrația”, evenimentul a reunit 27 de liceeni din județele Bistriţa-Năsăud, Argeş, Bucureşti şi Maramureş. 

De la nivelul județului Bistrița-Năsăud au participat opt elevi, care au avut oportunitatea de învăţa mai multe despre importanţa implicării active în viaţa democratică. Totodată, adolescenții au învățat să își dezvolte abilităţile de comunicare, în special prin intermediul mijloacelor digitale şi a tehnicilor moderne de „storytelling”, dar şi să socializeze cu tineri din alte regiuni ale ţării.

La finalul lunii mai, Comisia Europeană a publicat propunerea Noii Strategii Europene pentru Tineret care va intra în vigoare anul viitor şi va fi valabilă până în anul 2027. Scopul acesteia este de a oferi tinerilor o voce mai puternică şi de a îi încuraja să se implice în crearea de politici de tineret la nivel european, prin dezvoltarea de programe şi proiecte orientate pe mai multe arii de acţiune:

  • IMPLICARE – Încurajarea participarii tinerilor la viaţa democratică şi civică;
  • CONECTARE – Conectarea tinerilor din interiorul şi din afara Uniunii Europene pentru a stimula implicarea prin voluntariat, mobilităţi de învăţare şi solidaritate;
  • CAPACITARE – sprijinirea şi responsabilizarea tinerilor prin creşterea calităţii, inovaţiei şi recunoaşterii activităţii de tineret.

Astfel, în acest context, în perioada 28 – 31 august 2018 a fost organizată și tabăra de la Băile Herculane, în cadrul căreia activităţile propuse de organizatori au fost extrem de apreciate de cei 27 de participanţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.