Pădurar din Bistrița-Năsăud, amendat drastic de polițiști! Vezi ce a făcut

După ce a expediat lemn fără documente justificative, un pădurar, angajat al unui ocol silvic din județul Bistrița-Năsăud, a fost amendat drastic cu câteva mii de lei, de către polițiștii de la Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud. În plus, bărbatul va trebui să plătească și contravaloarea lemnului confiscat.

 

 

Polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice au efectuat, marți, verificări privind gestionarea masei lemnoase din fondul forestier al comunei bistrițene Dumitrița, gestionat de Ocolul Silvic Dealul Negru.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, în perioada 6 iunie-20 noiembrie 2018, un pădurar din cadrul respectivului ocolul silvic ar fi expediat, fără întocmirea documentelor justificative, cantitatea de 18,5 mc material lemnos, în valoare de 3.182 lei. De asemenea, oamenii legii au constatat nereguli legate și de modul de întocmire al avizelor de însoțire primare de către emitent.

Drept urmare, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei. Materialul lemnos expediat fără documente justificative a fost confiscat, însă din cauză că acesta nu mai există fizic în „curtea” ocolului silvic, pădurarul va trebui să scoată bani din buzunar și pentru plata contravalorii acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.