Pârtia de schi Cocoş va putea fi deschisă abia atunci când va corespunde din punct de vedere tehnic, a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

 

Potrivit edilului, dacă se va schia iarna aceasta, bistrițenii o vor face pe pârtia pentru copii, fiindcă pârtia mare nu corespunde din punct de vedere tehnic. 

„Am avut o discuţie în această dimineaţă cu colegii din Primărie care se ocupă de pârtie. Le-am spus foarte limpede: ştiu că există o anumită presiune ca pârtia să se deschidă sâmbătă sau duminică. Dacă poate fi deschisă sâmbătă sau duminică din punct de vedere tehnic, se va deschide, dacă nu, nu. Eu nu vreau ca să facem în Primăria Bistriţa activitate de imagine. Sigur, imaginea este importantă dar ea trebuie să fie rezultatul unor acţiuni concrete din perspectiva administrativă. Nu se va deschide nici sâmbătă, nici duminică, dacă nu va permite calitatea pârtiei. Insistăm, așa cum am mai spus, pe pârtia de baby, pentru copii, deocamdată nu se face zăpadă pe pârtia mare. Probabil că va fi deschisă sâmbătă, duminică, luni, marţi, miercuri, când va fi gata”, a explicat Ioan Turc.

 

De altfel, Ioan Turc a avertizat încă din luna decembrie a anului trecut că dacă vremea va fi caldă sau cu reprize scurte de perioadă rece, va fi produsă zăpada doar pentru pârtia pentru copii.

„Am solicitat celor din serviciul de specialitate al Primăriei Bistrița ca în acest an, cu prioritate, să încercăm să producem zăpadă pentru zona de pârtie pentru copii. E vorba despre o suprafață cu o lungime de circa 300 de metri. Nu aș fi avut niciodată nimic împotriva unei astfel de investiții. Dacă aș fi fost primar, eu aș fi făcut această investiție pentru copii. Ar fi costat foarte puțin și în condițiile în care vremea permite s-ar fi putut valorifica o asemenea investiție în condiții bune. Nu vom produce zăpadă noaptea ca să se topească ziua. Dacă într-adevăr temperaturile vor permite, atunci da, vom folosi toată suprafața pârtiei. Dacă vremea va fi caldă sau cu reprize scurte de perioadă rece, atunci ne vom limita la zona de baby, de pârtie pentru copii”, a declarat în urmă cu o lună, edilul bistrițean.

Reamintim că vechea administrație bistrițeană, condusă de social-democratul Ovidiu Crețu, a cheltuit circa 6 milioane de euro pentru amenajarea pârtiei de schi de pe Dealul Cocoș. Obiectivul a fost inaugurat la începutul anului 2018, însă de atunci încoace a funcționat, per total, circa 20 de zile. 

 

Foto: Arhivă

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud