Pârtia din Complexul Wonderland nu va fi dotată nici în acest an cu teleschi

Pârtia de schi din Complexul Wonderland nu va fi dotată nici în acest an cu teleschi de mici dimensiuni, cu toate că primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a anunțat în mai multe rânduri că și-ar dori ca pârtia să ofere și o astfel de facilitate, în special pentru copii, deși investiția s-ar ridica la circa 80.000 de euro.

Din păcate, proiectarea teleschiului a durat foarte mult și la ora actuală suntem în imposibilitatea de a-l amplasa. Noi am vrut să îl amplasăm iarna asta, am avut banii alocați, după aceea cel cu care am făcut negocierile a mai tot crescut prețul, dar problema este că studiul de fezabilitate s-a întins prea mult și ca să se realizeze teleschiul trebuie să ai o comandă cu 45 de zile înainte pentru livrare ori dacă noi l-am aproba să spunem acum în ședința din luna noiembrie, 45 de zile ar însemna numai bine 15 ianuarie. În aceste condiții nu poți să sapi, să torni betoane și să amplasezi teleschi. Astfel am preferat să rămânem în forma asta și anul viitor vom realiza și dezideratul acesta” a declarat primarul Ovidiu Crețu, într-o conferință de presă.

La finalul sezonului trecut, primarul Crețu afirma că a identificat un posibil teleschi pe care ar fi dorit să îl amplaseze în Wonderland. Ziar de Bistrița a scris despre acest lucru AICI.

Am vorbit cu domnul Stoian director general de la Comelf. Dânșii au un teleschi mai scurt de vreo 200-250 de metri. Nu în iarna aceasta, dar în vară cred că îl vom putea monta respectivul teleschi și atunci pe acela vor putea urca și cei care sunt chiar începătorii. Și atunci am rezolvat și această problemă, pentru că trebuie să existe și pârtie pentru cei care își pun pentru prima dată schiurile în picioare, atât copii, cât și adulți” a declarat Crețu, în luna martie a acestui an.

Însă, cu toate că intenții ca teleschiului să fie amplasat în această vară, din cauza procedurilor lucrurile au întârziat prea mult, iar acum municipalitatea amână amplasarea lui pentru anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.