Paul Andreica, polițistul anului 2017, numit inspector-șef adjunct interimar al IPJ Bistrița-Năsăud

Comisarul-șef Paul Andreica – șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud a fost împuternicit în funcția de inspector șef adjunct al Inspectoratului. Acesta îl înlocuiește pe comisarul șef Claudiu Jurcan, care s-a transferat la IPJ Mureș, practic pe aceeași funcție de împuternicit inspector șef adjunct.

 

Șeful Serviciului Investigații Criminale și polițistul anului 2017, comisarul-șef Paul–Leon Andreica a fost împuternicit în urmă cu câteva zile în funcția de inspector șef adjunct al IPJ Bistrița-Năsăud.

Andreica va deține această funcție pentru următoarele 6 luni.  Acesta îl înlocuiește în funcție pe comisarul șef  Claudiu Jurcan, care a fost numit ca împuternicit în funcția de inspector șef adjunct al IPJ Mureș.

Comisarul șef Paul Andreica  este decis ca în cazul în care va fi organizat un concurs pentru această funcție, să intre în cursa pentru obținerea ei.

Polițistul bistrițean a ajuns în atenția publicului după ce, în iulie 2016, a fost împușcat de Dorin Sima zis Vampirul, care a spart o filială a Raiffeisen Bank din municipiul Bistrița. Polițistul a fost rănit în brațul stâng chiar în timpul capturării infractorului. Rănile suferite de Andreica l-au ținut departe o vreme de munca de polițist, însă în final, după ce Dorin Sima a fost trimis în fața instanțelor de judecată și condamnat la 26 de ani şi 8 luni de închisoare, judecătorii i-au acordat polițistului bistrițean despăgubiri morale în valoare de 100.000 de euro, plus încă 12.152 lei daune materiale.

Comisarul-șef Paul Andreica are 42 de ani, este din Prundu Bârgăului și este căsătorit. Acesta lucrează în poliție încă din anul 1996, iar din 2012 conduce Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.