Pe DN 17, în Pasul Tihuța din Bistrița-Năsăud, drumarii au împrăștiat circa 40 de tone de sare (FOTO/VIDEO)

Iarna și-a făcut simțită prezența în zonele montane ale județului Bistrița-Năsăud. Pe DN 17, care face legătura între Transilvania și Moldova, în noaptea de 23 spre 24 octombrie, drumarii au fost nevoiți să intervină cu utilaje și material antiderapant pentru a asigura buna desfășurare a traficului rutier.

Potrivit informațiilor furnizate de Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud, drumarii au intervenit pe DN 17, în Pasul Tihuța cu utilaje și aproximativ 40 de tone de sare. Mai mult, Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud a sprijinit autoritățile din Suceava cu două utilaje, în zonele Poiana Ștampei și Mestecăniș.

Pasul tihuta nimsoare

Publicată de Florin Varga pe Miercuri, 24 Octombrie 2018

Menționăm că la granița cu județul Suceava a avut loc o ieșire de pe carosabil a unui autoturism, fără ca acest incident să aibă loc din cauza viabilității drumului” mai precizează reprezentanții Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

Totodată, șoferilor li se recomandă să își echipeze corespunzător autoturismele și să adapteze viteza la condițiile de drum.

În prezent, carosabilul este uscat și se circulă în condiții normale, după cum se poate observa și în imaginile de mai jos:

Reamintim că legislația rutieră în vigoare prevede că pentru deplasarea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este OBLIGATORIE folosirea anvelopelor de iarnă. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante (lanțuri).

Amenzile pentru deplasarea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei fără anvelope de iarnă sunt cuprinse între 1.305 lei și 2.900 lei. În plus, în legislație nu se face referire la o dată calendaristică de la care este obligatorie utilizarea anvelopelor de iarnă, ci se prevede doar faptul că acestea sunt obligatorii atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

FOTO: Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud

VIDEO: Facebook – Florin Varga

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.