Percheziții DIICOT într-un dosar de trafic de persoane și nerespectarea regimului armelor și munițiilor! Trei bărbați, reținuți. Unul riscă să ajungă după gratii

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița- Năsăud au dispus reținerea a doi inculpați și măsura controlului judiciar față de un al treilea inculpat, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

 

În cauză s-a reținut faptul că, în luna februarie 2023, unul dintre inculpați, a recrutat, prin metoda loverboy, o persoană vătămată, pe care, prin constrângere, a exploatat-o, obținând sume de bani din practicarea prostituției de către aceasta, pe raza municipiului Bistrița.

De asemenea, s-a reținut că, doi dintre inculpați au deținut, fără drept, arme letale pe care le-au folosit la acțiuni de braconaj cinegetic.

Au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziție, în localitățile Oarzina, Spermezeu, Suplai, Bața și Dej, fiind identificate și ridicate 6 arme letale de vânătoare, aflate în circuitul legal, cu privire la care există indicii că au fost utilizate la acțiuni de braconaj și că au fost încredințate unor persoane neautorizate să le folosească, 7 cartușe pentru armă letală cu țeava lisă, confecționate artizanal, un cartuș pentru armă letală cu glonț deținut ilegal, 6 trofee de vânat (cervide și mistreț), 5 telefoane mobile și o cameră video de vânătoare.

În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunerea de arestare preventivă a unui inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița Năsăud și Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bistrița-Năsăud.

La acțiuni au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Biroului pentru Protecția Animalelor, Poliției Municipiului Bistrița, Poliției Orașului Beclean, Secției 4 Poliție Rurală Beclean și Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gelu Voievod Bistrița-Năsăud.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.