Peste 150 de bistrițeni au depus cereri pentru o locuință socială

În cursul anului 2018, la Direcţia Patrimoniu din cadrul Primăriei Bistrița s-au depus peste 150 de solicitări privind atribuirea unei locuinţe sociale în anul 2019.

La nivelul Primăriei municipiului Bistrița a fost constituită o comisie care a analizat 151 de solicitări care au fost depuse de bistrițeni în perioada  1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018, prin care solicitau acordarea unei locuințe sociale. În urma analizei, comisia a întocmit o listă de prioritate pentru anul 2019 privind persoanele îndreptăţite să beneficieze de o locuinţă socială, precum şi lista cu persoanele care nu sunt îndreptăţite să beneficieze de o locuinţă socială în anul 2019, respectiv un număr de 9 persoane.

Potrivit Primăriei Bistrița, la întocmirea listelor s-a ţinut cont de legislația în vigoare cu privire la accesul la o locuinţă socială, în vederea închirierii şi modalitatea de repartizare a acestora, precum şi unele prevederi privind stabilirea criteriilor şi a ordinii de prioritate în funcţie de condiţiile de locuit ale solicitanţilor, numărul copiilor şi al celorlalte persoane care gospodăresc împreună cu solicitanţii, starea sănătăţii solicitanţilor sau a unor membri ai familiilor acestora, vechimea cererilor.

Astfel, în aceste condiții, 142 de cereri au fost admise, persoanele care le-au depus figurând pe lista de prioritate pentru anul 2019, în vreme ce 9 solicitări au fost respinse. Printre motivele respingerii cererilor se numără lipsa unor documente de la dosar sau faptul că solicitanții nu au domiciliul pe raza municipiului Bistrița.

Cele două liste privind persoanele admise și cele respinse trebuie supuse aprobării Consiliului Local al municipiului Bistriţa şi după adoptare vor fi aduse la cunoştinţa publică prin afişare. Eventualele contestaţiile împotriva hotărârii se vor adresa instanţei de contencios administrativ competentă, potrivit legii, în termen de 30 de zile de la data aducerii la cunoştinţa publică a Hotărârii Consiliului Local.

În limita numărului şi structurii locuinţelor sociale disponibile în anul 2019, se vor emite dispoziţii de repartizare în ordinea stabilită în lista de prioritate rămasă definitivă.

Până în prezent, Primăria Bistrița a reușit să construiască blocuri cu destinația de locuințe sociale atât în Viișoara, cât și în Subcetate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.