Jandarmii, poliţiştii, pompierii, reprezentanţii Serviciului Judeţean Anticorupţie şi ai Centrului Antidrog Bistriţa se află în această perioadă în mijlocul celor aproximativ 200 de elevi, copii şi profesori prezenți în taberele din staţiunea Sângeorz-Băi (Centrul de Agrement şi Centrul Misionar de Tineret). Participanții provin din județele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud. 

Prezenţa reprezentanţilor instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne în taberele din judeţul Bistrișa-Năsăud se datorează campaniei ”M.A.I. aproape pentru siguranţa cetăţeanului”. Aceasta este este iniţiată de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud şi reuneşte toate instituţiile Ministerului Afacerilor Interne de la nivel judeţean. Scopul campaniei este de a creşte gradul de siguranţă prin informarea tinerilor și a elevilor de liceu cu privire la delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor, din mediul urban şi mai ales cel rural, de pe raza judeţului.

”În cadrul acestei campanii instituţiile partenere prezintă elevilor aspecte de interes privind atribuţiile şi modul de a accede în aceste instituţii, prin admiterea la unităţile de învăţământ specifice şi sfaturi pentru petrecerea vacanţei în condiţii de siguranţă. Ulterior, au loc ateliere de prezentare a autovehiculelor şi materialelor specifice fiecărei instituţii implicate, pentru o mai bună cunoaştere a activităţii acestora şi exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu ai jandarmilor bistriţeni”, arată Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Campania se desfăşoară până la finele acestui an, iar partenerii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud în cadrul acestui proiect sunt: Consiliul Judeţean prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bistriţa-Năsăud, Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa al judeţului Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Bistriţa-Năsăud şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud.