Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteorologică Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, care vizează mai multe județe din țară printre care și Bistrița-Năsăud.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 31 iulie, ora 15:00 – 31 iulie, ora 23:00, în zonele de munte, precum și în Crișana, Banat, jumătatea de nord a Munteniei și a Olteniei, local în Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”.

 

 

 

 

 

 

De asemenea, în intervalul 31 iulie, ora 13:00 – 01 august, ora 23:00, este în vigoare și o informare meteorologică, fiind vizate fenomene precum instabilitate atmosferică. ”Îndeosebi după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp”, arată ANM.