Peste 2.000 de bistrițeni, în izolare la domiciliu sau în carantină! Ce amenzi au fost aplicate

Peste 2.000 de persoane se află în izolare la domiciliu sau în carantină, în județul Bistrița-Năsăud. Doi bistrițeni, care nu au respectat izolarea la domiciliu, au fost amendați. De asemenea au fost verificate sute de societăți comerciale.

 

Conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, în județ sunt la această oră:

– 139 persoane în carantină (au ieșit 8, au intrat alte 20)

– 1.955 persoane în izolare la domiciliu

Dintre persoanele aflate în carantină la momentul de față, tuturor le-au fost prelevate probe pentru testarea CoVid-19. S-au primit 97 de rezultate negative, iar rezultatele celorlalte persoane este în așteptare. (situație neschimbată de la data de 23.03).

În ultimele 24 de ore, 155 de polițiști și 44 de polițiști locali au desfășurat acțiuni și controale în contextul prevenirii răspândirii CoVid-19. Totodată, polițiștii au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.121 de persoane, iar în urma neregulilor au fost constatate și aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 500 lei.

De asemenea, 465 de societăți comerciale au fost controlate pentru asigurarea suspendării activității, nefiind constatate nereguli.

Angajații Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud țin permanent legătura cu persoanele aflate în izolare și se asigură zilnic de condițiile bune ale acestora, le oferă consultanță și, în același timp, îi informează cu privire la obligațiile și responsabilitățile pe care acestea le au pe timpul celor 14 zile de izolare. De asemenea, Instituția Prefectului stabilește un cadru de siguranță pentru acțiunile de voluntariat care urmează să se desfășoare pe raza județului.

ISU Bistrița-Năsăud desfășoară misiuni de transport persoane, misiuni de decontaminare tehnică și personal și asigura corturi pentru triaj epidemiologic.
SAJ Bistrița-Năsăud asigură zilnic misiuni transport analize medicale, asistenta medicala la domiciliu pentru persoane din izolare sau carantină, decontaminare tehnica pentru resursele proprii.
DSP Bistrița-Năsăud asigură zilnic servicii de permanență pentru public, precum și de verificări ale persoanelor aflate în carantină. De asemenea, angajații DSP răspund sesizărilor telefonice prin anchete în teren.
Toate structurile din dispozitivul de ordine publică sunt la datorie și acționează în sistem integrat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.