Peste 40 de șoferi au rămas fără permise, în ultimele două zile, în special pentru viteza excesivă! Vezi cine deține recordul

Peste 40 de șoferi au rămas fără permise la finele săptămânii trecute pe șoselele din Bistrița-Năsăud, dintre aceștia peste 30 fiind prinși de polițiștii rutieri că au depășit viteza maximă admisă cu mai mult de 50 km/h. Recordul de viteză îl deține un tânăr din Viile Cristurului, care a fost prins de polițiști gonind cu mașina cu 162 km/h. Totodată, oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de peste 65.000 lei.

 

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere și combaterea principalelor cauze generatoare, pe raza întregului județ, transmite IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii arată că în județul Bistrița-Năsăud, în fruntea topului cauzelor generatoare de accidente rutiere cu consecințe deosebit de grave se află viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de trafic și de drum, urmată de traversarea neregulamentară a pietonilor și de nepăstrarea distanței corespunzătoare între autovehicule.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în perioada 28-30 decembrie a.c.,  polițiștii Serviciului Rutier au monitorizat traficul rutier pe DN 17 și au acționat cu autospeciale dotate cu aparate radar, pentru descurajarea celor care depășesc limitele legale de viteză, pe tronsoanele de drum Livezile – Mureșenii Bârgăului și Crainimăt-Șintereag.

Ca urmare a acțiunilor, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 65.000 de lei, iar față de 43 de conducători auto a fost dispusă măsura sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Din numărul total de permise, 31 au fost suspendate pentru o perioadă de 90 de zile, deoarece conducătorii auto au depășit cu mai mult de 50 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, restul fiind pentru depășiri neregulamentare.

Recordul de viteză înregistrat în acest sfârșit de săptămână a fost de 162 km/h, în localitatea Viile Cristurului și aparține unui tânăr, de 20 de ani, din Mogoșeni. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei.

Polițiștii avertizează că, și în  perioada următoare polițiștii cu atribuții pe linie rutieră vor fi la datorie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.