Creșterea gradului de siguranță a cetățenilor a reprezentat unul dintre obiectivele Jandarmeriei Bistrița-Năsăud în luna precedentă. Acţiunile jandarmilor au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul manifestărilor cultural-artistice sau sportive, astfel că, în perioada de referință, jandarmii au executat 540 de misiuni de ordine publică, prioritatea fiind asigurarea unui climat de normalitate civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni.

Printre cele mai importante misiuni sunt:
 – 248 misiuni de menţinere în sistem integrat cu poliția;
 –  72  misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări cultural-artistice și sportive;
 –  68 intervenții pentru restabilirea ordinii publice;
 –  62 misiuni în cooperare cu alte instituții, precum: Poliția Transporturi Feroviare, Administrația Parcului Național Munții Rodnei, executorii judecătorești, organele administrației publice locale, etc.

„În perioada menționată au fost executate numeroase misiuni în zona montană de către efectivele Posturilor de Jandarmerie Montană Rodna, Piatra-Fântânele și Colibița, pentru prevenirea şi descoperirea contravențiilor și a infracţiunilor din zona de competență. În luna august s-a participat atât în mod independent cât și împreună cu alte instituţii abilitate la supravegherea, controlul şi asigurarea protecţiei fondului Pe lângă misiunile specifice în domeniul ordinii publice, în luna precedentă,  activitatea a fost orientată și către prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Astfel, în perioada analizată, în zona de competență teritorială, au fost organizate 16 activităţi de informare și prevenire, în taberele din județ, precum și pe timpul desfășurării manifestărilor cultural-artistice sau sportive”, a transmis Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud. 
Potrivit sursei citate, în urma misiunilor executate, în luna august au fost aplicate 222 de sancțiuni contravenționale dintre care 154 de amenzi în valoare de 72.950 lei și 68 de avertismente scrise.  Majoritatea dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind  faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În perioada analizată au fost constatate 22 de infracțiuni: 4 în mod independent, iar 18 în cooperare cu poliția.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud