Dacă sunteți curioși să aflați date despre patrimoniul cultural al județului Bistrița-Năsăud, despre câte monumente istorice sunt în județ și care este povestea lor, acum aveți posibilitatea, pentru că toate acestea se află la un click distanță. Asta deoarece județul Bistrița-Năsăud are prima platformă online din România dedicată patrimoniului cultural.

Este vorba despre www.patrimoniubn.ro, care conține și prima revistă online a județului – Zestrea Monumentelor.

Portalul a fost lansat de Direcția Județeană pentru Cultură Bistrița-Năsăud și își propune actualizări periodice, practici pozitive și atenționări asupra pericolelor gestionării deficitare a patrimoniului cultural.

De asemenea, prin intermediul platformei puteți găsi și harta interactivă a monumentelor istorice din județul Bistrița-Nădăud.

Alături de cartea ”Marea Unire în Bistrița-Năsăud”, cele două proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri au fost lansate de Direcția Județeană pentru Cultură, sub coordonarea directorului Alexandru Uiuiu.

Cele două proiecte au fost realizate din sume alocate de Guvernul României prin Departamentul Centenar, la cererea Direcției Județeană pentru Cultură Bistrița-Năsăud în anul 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.