Partidul Mișcarea Populară (PMP) Bistrița-Năsăud și-a lansat, sâmbătă, candidații la alegerile locale din vara acestui an. La eveniment a luat parte și președintele formațiunii politice de la nivel național, Eugen Tomac. Lista de candidați a PMP Bistrița-Năsăud este deschisă de deputatul Ionuț Simionca, care candidează la funcția de primar al municipiului Bistrița.

 

PMP Bistrița-Năsăud va avea candidați la primării în toate comunele. Când am fost numit președinte interimar am plecat de la 0,6% în județ, astăzi am depășit 6,8%. Voi candida pentru funcția de primar al municipiului Bistrița. Orașul a rămas încremenit de 12 ani, o administrație învechită, închisă, în care cetățeanul nu este pe primul plan trebuie schimbată. Președintele PMP Eugen Tomac ne-a cerut 10%, cred că în Bistrița-Năsăud PMP va avea un scor de peste 25%. Acesta este obiectivul nostru. Avem forță, că putem reuși. Împreună! Vrem să schimbăm fața județului Bistrița-Năsăud și să transformăm Bistrița în Capitala Nordului. Buturuga mică răstoarnă carul mare!” a spus deputatul Ionuț Simionca.

La eveniment au luat parte 600 de membri din județ. Printre cei care vor candida la funcțiie de primari se numără și prim-vicepreședintele PMP Bistrița-Năsăud, Caius Cârcu, care va intra în cursă pentru Primăria Beclean. Primarul Lucian Tarniță de la Cetate, a trecut de la PSD la PMP şi va candida la un nou mandat. Pentru funcția de primar al comunei Teaca va candida Tavi Bărbos, care până de curând a fost președintele organizației locale a PNL din comună și care cu toți liberalii din comună au trecut la PMP.