Amenzi în valoare totală de 21.500 lei au aplicat polițiștii din Bistrița-Năsăud care, la finele săptămânii trecute, au efectuat controale în județ pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală, a contrabandei, precum și a activităților de comerț ilicit cu produse accizabile. Totodată, oamenii legii au întocmit și un dosar penal pentru contrabandă de țigări.

 

În perioada 14-16 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale au acționat pe raza întregului județ, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală, a contrabandei, precum și a activităților de comerț ilicit cu produse accizabile, transmite IPJ Bistrița-Năsăud.

În urma controalelor și a verificărilor de specialitate efectuate la mai mulți operatori economici, a fost constatată o infracțiune de contrabandă cu țigarete și au fost  aplicate 5 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 conform legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 2 conform normelor legale privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare totală de 21.500 lei.

Potrivit sursei citate, în cadrul activităților desfășurate au fost ridicate totodată, în vederea confiscării, aproximativ 1.550 de țigarete (n. r. – circa 77 pachete de țigări) și numerar în sumă de aproximativ 550 lei.

Polițiștii de la investigarea criminalității economice avertizează că vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.