Polițiștii locali din Bistrița au prins trei persoane despre care există suspiciuni că ar fi consumat , într-un spațiu public, substanțe interzise

Trei persoane din județul Sălaj sunt cercetate după ce polițiștii locali din Bistrița i-ar fi surprins într-un parc al municipiului în timp ce ar fi consumat substanțe interzise. După intervenția Poliției Locale și a Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, cazul a ajuns în atenția DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud. 

Polițiștii locali din Bistrița au fost sesizați, la finele săptămânii trecute, că în Parcul Municipal s-ar afla un grup de tineri care ar consuma substanțe interzise. Un echipaj s-a deplasat la fața locului, iar polițiștii locali au identificat trei persoane din Zalău, județul Sălaj, despre care se crede că ar fi consumat substanțe interzise într-un spațiu public.

Potrivit șefului adjunct al Poliției Locale a municipiului Bistrița, Ovidiu Gabrian, ”e vorba despre o sesizare pe 112. Un cetățean sesizează că în Parcul Municipal sunt trei persoane despre care crede că fumează substanțe interzise. Inițial, s-a deplasat un echipaj în Parcul Municipal, care a găsit într-adevăr trei pesoane care corespundeau indicațiilor date de persoana care a făcut sesizarea. La momentul respectiv nu aveau țigări sau alte obiecte de fumat în mână sau nu utilizau astfel de obiecte. Au fost rugați să însoțească agenții de Poliție Locală la sediu, pentru identificare, moment în care unul dintre colegi a observat că una dintre persoanele din grup aruncă un plic, într-un coș de gunoi. A lăsat grupul să treacă, după care a căutat în coșul de gunoi și a găsit un plic în care se afla un chiștoc dintr-o țigară care părea a fi confecționată manual, câteva semințe, coji de semințe de proveniență sau de la o specie greu de identificat, fapt pentru care a fost suficient ca să se întărească suspiciunea că persoana care a făcut reclamația era îndreptățită și știa ce se întâmplă în fapt”. 

Dată fiind situația, la fața locului a mai fost chemat un echipaj al Poliției Locale. Cele trei persoane au fost conduse la sediul Poliției Locale a municipiului Bistrița, unde au fost identificate, ulterior fiind solicitată intervenția unui echipaj de la Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, ”competentă să intervină în astfel de fapte, pentru că e clar o faptă de natură penală de care noi nu putem ocupa” potrivit ajunctului Poliției Locale Bistrița, Ovidiu Gabrian. 

Asupra celor trei persoane s-a efectuat și un control corporal, însă nu au fost identificate alte substanțe, dar a fost controlat și autoturismul ce era parcat în apropiere. ”Asupra lor nu s-a mai găsit nimic, decât țigări și brichete, însă, la controlul autovehiculului parcat tot în apropierea Parcului Municipal, la care au acordat sprijin și colegii noștri, s-au mai descoperit și alte substanțe cu aspect de substanțe interzise. Cele trei persoane au fost preluate de Poliția Națională”, a mai adăugat Ovidiu Gabrian.

Șeful adjunct al Poliției Locale Bistrița mai spune că este primul caz de acest gen de care au avut parte polițiștii locali bistrițeni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, Diana Pintea, a confirmat situația. ”Cu sprijinul Poliției Locale s-a întocmit un proces verbal de constatare a infracțiunii flagrante de consum și deținere de droguri. Urmează să se stabilească cu exactitate dacă substanțele în cauză se încadrează în categoria droguri de mare risc sau nu. Cercetările au fost declinate către DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, instituție competentă în astfel de cazuri”, a declarat Diana Pintea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.