Cristina Iurișniți îi cere explicații ministrului Carmen Dan: O tânără a fost ucisă în Maramureș, în ciuda ordinului de protecție existent! MAI nu a a alocat un buget pentru achiziționarea de sisteme electronice de supraveghere a agresorilor

Deputatul USR Cristina Iurișniți i-a solicitat ministrului Administrației și Internelor, Carmen Dan, calendarul măsurilor pentru a pune în aplicare Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice. Solicitarea vine după ce o tânără din județul Maramureș a fost ucisă chiar sub ochii copiilor ei, de fostul iubit.

 

Cristina Iurișniți se arată revoltată de faptul că, în ciuda modificărilor legii pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice și a ordinelor de protecție emise de poliție sau de instanțele de judecată, femeile sunt la fel de amenințate de foștii parteneri și există un risc foarte mare ca ele să și piardă viața. Potrivit deputatului bistrițean, ministerul condus de Carmen Dan nu a elaborat normele de aplicare, dar nici nu a alocat un buget pentru achiziționarea de brățări electronice.

Săptămâna trecută, o nouă situație gravă a apărut în opinia publică, când o tânără a fost ucisă în Maramureș, în ciuda ordinului de protecție existent.

Ceea ce este revoltător este faptul că, în ciuda modificărilor aduse la Legea nr. 217 din 2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, Guvernul, prin Ministerul Afacerilor Interne, nu a elaborat normele de aplicare și nici nu a alocat un buget pentru achiziționarea de sisteme electronice de supraveghere.
Legea prevede faptul că o astfel de măsură ar obliga pe agresor să poarte o brățară electronică prin intermediul căreia organele poliției să îl poată monitoriza.

Nici până la acest moment MAI nu a venit cu o serie de măsuri concrete care să pună în aplicare legea aprobată de Parlament.

Am trimis pe această cale, o întrebare către Ministrul Carmen Dan prin care i-am solicitat să îmi prezinte calendarul măsurilor pe care urmează să le implementeze si, totodată, sa îmi explice care va fi bugetul alocat pentru implementarea sistemelor de monitorizare„, a scris pe pagina sa de Facebook, deputatul USR de Bistrița-Năsăud.

În scrisoarea transmisă ministrului Carmen Dan, Cristina Iurișniți îi amintește acesteia că în perioada 2009 – 2016, au fost ucise de partenerii lor 1.374 de femei, iar numărul cazurilor de violență domestică crește îngrijorător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.