Pompierii bistrițeni au desfășurat un exercițiu tactic la Spitalul Județean de Urgență! Ce scenarii au avut în vizor

Specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud desfășoară în această săptămână activități de control la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, iar miercuri au organizat și desfășurat un exercițiu tactic în teren, cu participarea efectivelor din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița.

 

Situațiile de urgență pot apărea oriunde, inclusiv în locurile în care, zilnic, sunt îngrijite sute de persoane, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud.

Conform sursei citate, exercițiul tactic desfășurat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a avut două scenarii distincte. Primul dintre acestea a presupus faptul că la etajul doi al clădirii, în secția de Neonatologie, ar fi avut loc o degajare mare de fum, iar o persoană de sex feminin, cadru medical, a rămas în interior, inconștientă. Cel de-al doilea scenariu al exercițiului a presupus faptul că acoperișul spitalului a fost cuprins de flăcări, cu amenințarea propagării la etajele de mai jos, iar o persoană a rămas în incapacitatea de a se evacua pe scări.

Obiectivele controlului sunt clare, specialiștii inspectoratului urmăresc respectarea normelor de siguranță prevăzute de legislația privind apărarea împotriva incendiilor, iar pe timpul exercițiului a fost urmărită cunoașterea protocoalelor de gestionare a unei situații de urgență de către personalul unității spitalicești, evacuarea secției afectate (pe orizontală, fără a afecta actul medical, ținând cont de specificul secției în care a avut loc exercițiul) și asigurarea intervenției proprii, până la sosirea echipajelor de intervenție„, precizează reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

De asemenea, organizatorii exercițiului au urmărit intervenția personalului operativ din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița, de la reacția în urma alertării subunității, modul de organizare a echipelor de căutare – salvare, realizarea dispozitivului de intervenție pentru stingerea incendiului, precum și recunoașterea obiectivului.

Oportunitatea organizării exercițiului este dată de importanța obiectivului din competența unității noastre, dar și numărul mare de persoane care se află în orice moment în interiorul spitalului – pacienți, aparținători și personal medical și nonmedical„, a mai subliniat sursa citată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.