Pompierii militari și voluntari intervin la această oră, la nu mai puțin de 5 incendii de vegetație care au loc pe raza județului Bistrița-Năsăud. Intervențiile sunt dificile, mai ales în condiții de vânt și din cauza accesului greu sau imposibil pentru autospecialele de intervenție.

 

 

Pompierii militari și voluntari intervin la mai multe incendii de vegetație uscată pe raza județului : un incendiu in loc. Lunca Ilvei ( Garda de Intervenție Sângeorz Bai, SVSU ȘI CLSU), un incendiu în cartier Lușca, Năsăud ( Secția de Pompieri Nasaud, CLSU Năsăud și Nimigea), trei incendii în localitatea Nușeni ( CLSU Nușeni, Garda de Intervenție Beclean și Detașamentul de Pompieri Bistrița) și localitatea Sâniacob ( Punctul de lucru Lechința) .

Intervențiile sunt dificile, mai ales în condiții de vânt și din cauza accesului greu sau imposibil pentru autospecialele de intervenție.

„Facem, din nou, un apel la responsabilitatea cetățenilor cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor în momentul în care igienizează deșeurile vegetale în curți și grădini. De asemenea, reamintim interdicția de a curăța prin ardere terenurile agricole fără avizele de specialitate de la Agenția de Protecția Mediului”, transmit reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.