Porci transportați ilegal, confiscați de polițiștii bistrițeni

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud continuă să acționeze la nivelul județului pentru a descuraja traficul ilegal de animale și pentru a evita răspândirea virusului pestei porcine africane și în alte zone, în contextul în care la data de 18 ianuarie, în Bistrița-Năsăud au fost confirmate două cazuri de PPA.  Reprezentanți ai celor două instituții organizează periodic acțiuni preventive cu scopul de a împiedica transportul ilegal de animale.

O astfel de acțiune a fost organizată de polițiștii bistrițeni joi, prilej cu care oamenii legii au depistat pe raza comunei Nimigea, un bărbat din comuna Cămărașu, județul Cluj, care transporta 21 de porcine, cu o autoutilitară, fără să dețină documente de proveniență legală.

”Bărbatul în cauză a fost sancționat conform HG 984/2005 – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, cu amendă în valoare de 1500 lei. Polițiștii au dispus măsura complementară a confiscării porcinelor, care, ulterior au fost predate Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, în vederea luării măsurilor legale ce se impun” se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Acțiunea a fost organizată preventiv și a avut rolul de a descuraja traficul ilegal de animale, iar în perioada care urmează sunt prevăzute în continuare filtre și controale pe toate drumurile publice din județul nostru.

Vestea bună este că până astăzi nu s-au înregistrat noi cazuri confirmate sau de suspiciune de îmbolnăvire cu PPA în județul nostru.

Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează omul, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având însă impact la nivel social din punct de vedere economic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.