Primăria Bistrița investește circa 800.000 euro într-un parc. Unde va fi amenajat

Primăria Bistrița intenționează să amenajeze un parc pe malurile râului Bistrița, în zona cartierului Viișoara. Suprafața propusă pentru amenajare este de peste 19.000 de metri pătrați, iar costurile investiției se ridică la aproximativ 3,5 milioane lei.

 

Pe agenda ședinței Consiliului Local Bistrița care va avea loc pe 13 septembrie figurează aprobarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea unui parc pe malul râului Bistrița în localitatea componentă Viișoara, în zona Complexului Heidenfeld. Investiția se ridică la 3.470.706,26 lei, respectiv 758.723,82 euro.

Suprafața propusă spre amenajare este de 19.621 m.p., iar la aproximativ 500 m de se află mai multe blocuri și case, lucru care permite accesul pietonal către parc. În plus, în apropiere, pe DN17, există o stație pentru mijloacele de transport în comun, de unde accesul pe jos este posibil. Accesul principal va fi pe drumul care continuă din parcarea Heidenfeld.

Lucrările vizează transformarea terenului degradat într-un spațiu verde amenajat, amenajarea unui parc prin modelarea terenului, gazonarea suprafețelor, inclusiv plantare de arbori și arbuști, realizarea de alei pietonale, accese auto și parcări, racordarea la utilități publice a terenului obiect al investiției, dotarea parcului cu grupuri sanitare, mobilier urban, aparate de fitness, teren de sport, obiecte dedicate gătitului în aer liber.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.