Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, la cel de-al 8-lea Summit al Comitetului European al Regiunilor (FOTO)

În cadrul celei de-a 8-a ediţii a Summit-ului European al Regiunilor şi Oraşelor, care se desfășoară în perioada 14-15 martie 2019, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, a fost prezent și primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu. 

Cea de-a 8-a ediţie a Summit-ului European al Regiunilor şi Oraşelor este organizată în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, în parteneriat cu Comitetul European al Regiunilor, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Afacerilor Externe.

În prima zi, Summit-ul a reunit lideri naționali, locali și regionali din întreaga Europă, printre ei numărându-se chiar și primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu. Cei aproximativ o mie de participanți au asistat la discuții și dezbateri despre viitorul Uniunii Europene și modalitățile de implicare mai eficientă a cetățenilor în proiectul european prin intermediul autorităților locale și regionale.

În cadrul Summit-ului, care se desfășoară sub titlul ”(Re)New EUrope”, s-a pus accent pe contribuţia şi rolul autorităţilor locale şi regionale la asigurarea solidarităţii în UE, la consolidarea democraţiei europene şi la încurajarea dialogului cu cetăţenii. Dezbaterile vor continua și pe parcursul zilei de vineri, iar la finalul evenimentului, se va adopta o declarație a liderilor locali și regionali pe tema viitorului Europei, care, astfel, doresc să-și facă auzită vocea înainte de alegerile europene și de următorul mandat al instituțiilor UE.

FOTO: Daniel Suciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.