Spitalul Județean de Urgență Bistrița în colaborare cu autoritățile județene intenționează să dezvolte o nouă investiție menită să ducă sistemul de sănătate din județul Bistrița-Năsăud la un alt nivel. Este vorba despre proiectul privind constuirea unei noi aripi a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, aripă în care vor funcționa secții de cardiologie intervenţională, neurochirurgie şi gastroenterologie intervențională.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, anunță că în ședința ordinară de la finalul acestei luni va fi propus spre dezbatere un proiect de hotărâre care vizează aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru acest proiect prin care se intenționează extinderea Spitalului Județean de Urgență Bistrița cu un nou corp cu 4 etaje, plus o pasarelă de legatură între noul corp și cel deja existent.

Potrivit proiectului, suprafața desfășurată construită va fi de aproximativ 14.500 mp;

Președintele CJ Bistrița-Năsăud a dat publicității și primele imagini în care se observă cum ar vrea autoritățile să arate parterul noului corp de spital, acolo unde se intenționează amenajarea unui centru pentru dializă, dar și a unei parcări cu 90 de locuri.

Pornind de la un concept, pe care l-am văzut în urma unei vizite la unul din cele mai mari spitale din Statele Unite, a fost proiectată noua secție de Hemodializă, care urmează a fi amplasată la parterul pavilionului cu care dorim să extindem Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Secția va avea o zonă centrală de lucru a personalului medical, înconjurată de spații individuale pentru pacienți, astfel încât pacienții să fie în permanență sub supravegherea directă a personalului medical, dar în același timp să beneficieze de un înalt grad de intimitate, confort medical și hotelier pe timpul administrării tratamentului”, a adăugat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Emil Radu Moldovan a promis că zilele următoare va reveni cu imagini și de la celelalte secții ale noului spital.

Valoarea toatală a investiției va fi de aproximativ 60 milioane de euro, cu tot cu TVA, iar premierul Viorica Dăncilă și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, aflate recent la Bistrița, au declarat că se vor căuta resursele necesare pentru finanțarea acestui proiect, fie că banii vor proveni din fonduri europene, fie din fonduri guvernamentale.

Noua clădire va fi construită în curtea Spitalului Județean de Urgență Bistrița.