Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut Ministerului Sănătăţii să monitorizeze achiziţiile făcute de spitale

Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut Ministerului Sănătăţii să monitorizeze achiziţiile făcute de spitale, atrăgând atenţia că Unifarm deţine stocuri de echipamente conforme, dar că acestea nu sunt folosite. Orban a acuzat spitalele că preferă achiziţiile de la „firme de casă”.

„Vreau să vă atrag atenţia asupra unei chestiuni. Urmăriţi prin Direcţiile de Sănătate Publică, monitorizaţi achiziţiile făcute de spitale. Am avut trei săptămâni un val de declaraţii că nu au materiale, că nu au echipamente. La ora actuală, şi prin Unifarm, şi prin ONAC, s-au achiziţionat stocuri mari, numai că suntem în situaţia în care aceste stocuri stau degeaba, întrucât spitalele, mai ales spitalele de subordonare către autorităţile locale, nu achiziţionează aceste materiale. Deci trebuie să reluăm un ciclu normal şi firesc.

Toate materialele achiziţionate de noi în sistem centralizat, fie prin Unifarm, fie prin ONAC, sunt materiale conforme, materiale certificate, materiale de calitate. Nu putem accepta să se facă achiziţii de la firme de casă, în tot felul de spitale, de materiale şi echipamente care nu sunt conforme. Stocurile noastre sunt la dispoziţia unităţilor spitaliceşti şi avem marfă de calitate, care într-adevăr garantează protecţia. Ministerul Sănătăţii va trebui să intervină foarte hotărât în relaţia cu spitalele”, a declarat Ludovic Orban, în deschiderea şedinţei de Guvern de miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.