Firmă de taxi din Bistrița și un taximetrist, cu dosar penal! Vezi motivul

Un taximetrist din Bistrița are probleme de ordin penal după ce a fost prins de polițiști cu certificatul de atestare expirat. Și nu doar el, fiindcă ponoase trage acum și firma care l-a folosit pe bărbat fără să țină cont că nu are actele în bună regulă.  Procurorii au deschis un dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.

 

Polițiștii Biroului Rutier l-au oprit în trafic pentru control, miercuri, pe un bărbat în vârstă de 32 de ani, care conducea un autoturism în regim taxi, pe raza municipiului Bistrița.

La control, acesta a prezentat mai multe documente însă, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că nu este angajatul societății comerciale indicate și nu are dreptul să desfășoare astfel de activități întrucât avea expirat certificatul de atestare a pregătirii profesionale din noiembrie 2017. Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim taxi și a Ordonanțelor Militare, cuantumul total al amenzilor fiind de 2.500 de lei.

Totodată, polițiștii au sancționat societatea în cauză pentru nerespectarea Legii 38/2003, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, întrucât, în urma verificărilor a reieșit faptul că, în calitate de transportator autorizat l-ar fi utilizat drept conducător auto, deși avea certificatul de atestare expirat. De asemenea, polițiștii au solicitat instituției abilitate retragerea autorizației taxi pentru transportator.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.