Probleme în Bistrița-Năsăud din cauza ploii

Ploile abundente din această după-amiază au generat probleme în unele zone ale municipiului Bistrița, întrucât sistemul de canalizare de pe mai multe străzi din oraș nu a mai făcut față, iar apa a inundat carosabilul. În unele zone traficul auto este blocat, iar polițiștii deviază circulația pe alte rute alternative.

Spre exemplu, pe strada Mihai Viteazul traficul auto este închis, însă probleme s-au înregistrat și în zona străzilor Ion Pop Reteganu, Valea Budacului sau Lempeș.

Totodată, pe aceste străzi, apa a intrat și în curțile sau chiar beciurile unor familii care locuiesc în zonă. Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, la fața locului intervin pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița. De asemenea, potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, probleme au mai fost înregistrate și pe străzile Andrei Mureșanu și George Enescu, unde doi copaci au fost puși la pământ.

Situații de urgență au fost raportate și pe raza localității Budacu de Jos. Aici, DJ 172 G a fost blocat de aluviuni pe o porțiune de circa 500 de metri. La fața locului s-a intervenit cu un buldoexcavator pentru degajarea carosabilului. În plus, aproximativ 30 de curţi și 5 beciuri au fost inundate în Budacu de Jos, însă, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud spun că apa începe să se retragă.

Județul Bistrița-Năsăud se află sub incidența unei avertizări meteorologice cod galben, valabilă până mâine dimineața, 1 iulie, ora 06.00 și sunt prevăzute averse cu caracter torențial, local peste 25 l/mp, descărcări electrice și grindină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.