În perioada vacanţei de vară, preșcolarii și elevii din Bistrița au posibilitatea de a își petrece timpul liber participând la o serie de activitați organizate în cadrul proiectului „Şcoala Verde”, implementat de către Primăria municipiului Bistriţa.

Proiectul ”Școala Verde” are ca scop educarea în spirit ecologic a preşcolarilor şi elevilor din municipiul Bistriţa şi implicarea lor în acţiunile eco-protective.

Mai exact, preşcolarii (din grupele mijlocii şi grupele mari ale grădiniţelor) şi şcolarii care doresc să îşi aprofundeze cunoştinţele despre natură, să afle noţiuni despre protecţia mediului sau să deseneze şi să se amuze cu jocuri tematice în zilele de vară, sunt aşteptaţi până pe 20 august să ia parte la proiectul ”Şcoala Verde”. Activitățile se desfășoară de luni până joi, între orele 12:00 – 16:00, iar vinerea, între orele 12:00 – 14:00.

În cursul anului şcolar 2017 – 2018, la „Şcoala Verde” s-au desfăşurat cursuri care au avut ca tematică evenimentele din calendarul ecologic, urmate de vizionarea unor mini-documentare video despre fenomenele naturii, poluare sau colectarea selectivă a deşeurilor, la care au participat preşcolari şi elevi de la 14 grădiniţe şi 6 şcoli gimnaziale din municipiul Bistriţa. Cursurile au fost completate de ateliere pentru confecţionarea unor obiecte cu mesaj ecologic: hrănitori şi adăpători pentru păsări, sacoşe din hârtie, felicitări pentru Ziua Mamei, Paşte, dar şi desene tematice.

Părinții care vor să permită copiilor să participe la acțiunile din cadrul proiectului ”Școala Verde” pot obține informaţii suplimentare de la Direcţia de Integrare Europeană (Compartimentul Protecţia Mediului) din cadrul Primăriei municipiului Bistriţa, tel. 0263 224706, int. 136 sau direct de la sediul Şcolii Verzi din Bistriţa, strada Axente Sever nr. 1, tel. 0263 237 613.