Un bărbat din Bistrița-Năsăud a ajuns sub control judiciar pentru urmărtoarele 60 de zile, după ce duminică nu a vrut să oprească la semnalele polițiștilor. După o urmărire ca-n filme pe străzile din Bistrița, bărbatul a fost prins și reținut pentru 24 de ore. 

 

La data de 8 martie, un polițist din cadrul Biroului de Ordine Publică a efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism care circula pe strada Tărpiului, din municipiul Bistrița, însă șoferul acestuia a refuzat să oprească, continuându-și deplasarea. A fost urmărit de echipajul mixt, format din polițist și jandarm, până pe strada Mușcatei, din municipiu, unde a fost imobilizat de către aceștia„, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Șoferul a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 42 de ani, din Ocnița.

La fața locului au fost solicitați polițiștii Biroului Rutier, însă bărbatul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest și a fost condus la spital, unde a refuzat și prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față conducătorul auto a fost dispusă reținerea pe o durată de 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, cu propunere de arestare preventivă. Procurorul de caz a decis ca bărbatul să fie pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii Biroului Rutier continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit pentru infracțiunea de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.