Un puternic incendiu a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe raza localității Mijlocenii Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud. În pragul iernii, o casă a fost făcută scrum, iar un bărbat a rămas fără acoperiș deasupra capului.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 03:30 și a cuprins o casă de locuit din Mijlocenii Bârgăului.

La locul incendiului au intervenit mai multe echipaje de pompieri și autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Prundu Bîrgăului. La sosirea pompierilor,  incendiul se manifesta violent la casă, cu posibilitate de extindere la anexă (șură) și la alte imobile din vecinătate.

Din fericire, pompierii au reușit să lichideze la timp flăcările, înainte ca acestea să se extindă. Însă, în urma incendiului a ars o casă în proporție de 70 la sută. În imobil locuia un bărbat de aproximativ 40 de ani, care a reușit să iasă singur din casă, fără a suferi răni.

”În urma incendiului a ars casa în proporție de aproximativ 70%, fără a se extinde la vecinătăți. Din fericire nu au fost înregistrate victime. Intervenția a durat aproximativ o oră și a fost dificilă deoarece casa era construită în preponderență din material lemnos și amenința să se extindă la anexa din apropiere” a declarat Cristina Răcilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Cauza producerii incendiului nu a fost deocamdată stabilită, fiind în curs de cercetare.

FOTO: ISU B-N