O locomotivă de epocă va putea fi admirată, în curând, în fața Gării din municipiul Bistrița (FOTO)

O locomotivă de epocă, veche de circa 70 de ani, va fi expusă în fața Gării din municipiul Bistrița, aceasta venind să completeze perfect zona. Lucrările privind amplasarea acesteia au început deja și, în câteva zile, locomotiva va putea fi admirată de trecători.

Ideea privind amplasarea locomotivei la Bistrița aparține directorului general tehnic din cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Macarie Alexandru Moldovan, proiectul fiind susținut și de Primăria Bistrița.

Locomotiva fost construită în anul 1947 la uzinele Domeniilor Reșița, după modelul german D.R. 52, cu numeroase îmbunătățiri făcute de către ingineri români. A funcționat în depoul de locomotive Dej și Cluj și a fost scoasă din serviciu în anul 1960. A ajuns la Bistrița în luna august a acestui an pentru a fi amplasată în fața Gării Bistrița.

”Ne dorim ca ea să devină un punct de atracție pentru cei care ne vizitează orașul și un motiv de mândrie pentru bistrițeni. Să ne bucurăm toți de ceva ce va înfrumuseța municipiul Bistrița” a declarat viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae.

În ceea ce privește Gara din Bistrița, aceasta este una modernă, care a fost reabilitată complet în urmă cu patru ani. În martie 2012 au început lucrările de modernizare a Gării Bistriţa Nord, valoarea totală a investiţiei fiind de 56 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.