Rareș Bogdan, atac virulent la „ticăloșii incurabili” din politică și instituții media: Fac mai mult rău României decât o face astăzi COVID-19

Într-o vreme în care politicienii ar trebui să fie uniți, și nu să se lanseze în acuzații șocante, care nu fac altceva decât să agite societatea mult prea tulburată de epidemia de coronavirus, România pare să nu-și mai găsească echilibrul. Un puternic semnal de alarmă îl trage Rareș Bogdan. Europarlamentarul face un apel la rațiune și condamnă, în termeni duri, oamenii politici și anumite instituții media care încalcă orice urmă de moralitate prin declarații și jocuri care pun presiune pe un sistem și așa șubrezit de nevoi și care este, în aceste zile, în linia 1. 

„Cred că unii dintre politicieni, și mă miră faptul că sunt cei în topul criticilor la adresa măsurilor luate sau a situației actuale exact politicienii care au adus România în starea actuală. Dacă ar avea rușine, Băsescu, Ponta și Tăriceanu ar fi ultimii care să vorbească. Pentru că fiecare din domniile lor au condus România într-un anumit moment din ultimii 30 de ani. Și nu putem puțin, fiecare minim 4 ani. Cred că a vorbi despre starea sistemului de sănătate românesc, de starea spitalelor, de lipsurile din sistemul medical, de situația medicilor și asistenților de către astfel de persoane denotă cel puțin o lipsă acută de bun simț, ca să nu spun o inconștiență crasă. Lucurile sunt simple: în astfel de momente… Să știți că, la 1916, românii erau divizați, erau cu tabere politice roșii și alții, conservatoirii și liberalii… Dar, în momentul în care România a trebuit să ajungă pe front, nu a mai existat război politic între conservatori și liberali, care se urau cel puțin la fel de mult cât se urăște astăzi dreapta cu stânga românească. În momente istorice importante, românii au știut să treacă peste orice animozitate și să se unească în interesul național al țării”, a declarat Rareș Bogdan, marți, într-o intervenție la Realitatea PLUS.

Din păcate, atrage atenția Rareș Bogdan, nu sunt doar politicieni care azi încearcă „să se cațere electoral”. „E o situație nedorită de nimeni din poporul român sau din cei care conduc România. Au ajuns și jurnaliști, instituții media, să facă același lucru: să atace medicii, care să facă vânătoare de vrăjitoare, instituții media care sunt conduse de persoane cu o frustrare uriașă și care au războaiele lor cu șefii de clinici, cu doctorul Arafat, doctorul Streinu-Cercel duse în ultimii ani de zile. Și nu s-au oprit nici măcar acum. Acești oameni fac mai mult rău României decât o face astăzi COVID-19. Faptul că jurnaliști de top din România nu înțeleg că, în momentul ăsta, nu poți să vii doar cu critici și, stând de pe margine, să spui ce nu-i bine, dar fără să dai niciun fel de soluție, când tu știi situația din sistemul de sănătate publică din România”, spune Rareș Bogdan.

„Când ești politician și te uiți doar și arăți că tu acționai mai repede, deși știi foarte bine reacția poporului, în momente de cumpănă, având în vedere istoria acestui popor… În urmă cu 30 de ani, eram încă în comunism. Nu e foarte simplu să iei măsuri extrem de dure, extrem de radicale, le iei treptat, le iei pas cu pas, le iei pregătind forțe de ordine, pregătind spitale… încercând să arăți că nu-i mai tratezi pe cei care au cancer sau alte afecțiuni pentru că pregătești spitalele când știi foarte bine că nu este așa, dar cauți soluții pentru a face față acestei situații fără precedent în România… Cum te poți numi dacă nu un ticălos incurabil? Din păcate, din nou, românii și România suferă din cauza acestei lupte fratricide. Ne lipsește ceva și cred că doar dacă ne-am raporta la bunul Dumezeu am putea să ne schimbăm. Să încercăm să înțelegem că aici nu e vorba despre Iohannis, Orban, Costache, Vela, Arafat, Tătaru sau Streinu Cercel. Aici e vorba despre salvarea vieților românilor. Aici nu este despre Flutur de la Suceava…”, a spus Rareș Bogdan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.