Iohannis anunță RESTRICȚII de circulație OBLIGATORII. Armata, scoasă în stradă

Ședință de urgență, marți, la Cotroceni, de la ora 12.00, pentru discuții privind evaluarea măsurilor luate pentru combaterea epidemiei de COVID-19.

La finalul ședinței, președintele domnul Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă.

„Am discutat masurile suplimentare care se cer luate. Am convenit ca e nevoie de masuri suplimentare ca sa ingradim raspandirea infectiei.

Se introduc noi restrictii de circulatie.

Ce a fost recomandare devine o obligatie dupa principiul stam acasa.

Evident ca oamenii pot merge la cumparaturi.

Am convenit ca pentru cei in carantina sa luam masuri de supraveghere electronica.

Am convenit sa folosim și  Armata , care va pune la dispozitie personal care va veni sa suplimenteze fortele de ordine publica, jandarmerie si politie.

Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele de peste 65 de ani. E evident ca avem nevoie de masuri speciale si restrictii speciale. Pentru aceste persoane se vor introduce restrictii speciale, vor trebui sa stea practic tot timpul acasa.

Am discutat si alte masuri care vor fi luate prin Hotarare de Guvern, Ordonanta de Urgenta ori Ordonantă militară

Aceste restrictii vor fi date astazi prin Ordonanta militara si restrictiile, dragi romani, vor intra in vigoare de maine”, a transmis președintele după sedinta cu ministrii.

Tot astăzi, de la ora 14.00, Iohannis participă la o videoconferință cu managerii de spitale, cu premierul Ludovic Orban, și cu miniștrii Afacerilor Interne, Marcel Vela, Sănătății, Victor Costache, Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și Transporturilor, Lucian Bode, potrivit  Administrației Prezidențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.