Reabilitarea Liceului de Muzică Tudor Jarda, într-un stadiu avansat! Când trebuie finalizate lucrările

Lucrările de reabilitare a Liceului de Muzică „Tudor Jarda”, investiție în valoare de 10 milioane de lei, asigurată prin PNDL, sunt într-un stadiu avansat, a anunțat primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc. 

 
 
Potrivit edilului, la Corpul A, lucrările implică intervenții generale la șarpantă și schimbarea învelitorii, precum și executarea hidroizolației la acest nivel.
„Spațiul de la mansardă a fost compartimentat cu scopul de amenajare a unor săli de studiu individual, spații noi care vor beneficia de instalații termice, sanitare, electrice, pardoseli calde, finisaje, tâmplărie etc. La parterul și etajul I al acestui corp, instalațiile termice, electrice și sanitare, finisajele și montarea tâmplăriei sunt realizate în proporție de 75%”, a precizat Ioan Turc.
 
În ceea ce privește lucrările la Corpul B, primarul bistrițean spune că acestea au fost finalizate, iar în acest moment sunt efectuate lucrări de anvelopare. 
„Lucrările de la Corpul B au fost finalizate, astfel că această clădire beneficiază acum de anvelopare pe trei fațade, inclusiv soclu, pentru creșterea confortului termic; o învelitoare nouă; zidărie de cărămidă la nivelul mansardei, unde sunt amenajate săli de studiu; ferestre noi din PVC cu geam termorezistent; zugrăveli interioare și exterioare; instalatie de încălzire cu radiatoare din tabla de otel; convectoare de pardoseală și o centrală termică; grupuri sanitare înnoite; padoseli noi; instalație electrică și de iluminat nouă; instalație de cablu TV cu amplificator de semnal, distribuitoare si prize TV; instalație de sonorizare; instalație de avertizare efracție cu centrală de alarmare și echipamente adiacente; instalație de semnalizare și alarmare la incendiu; instalație de hidranți pentru interior.
Lucrările sunt executate în conformitate cu normele ce stabilesc modul de intervenție la clădirile clasate ca monumente istorice”, a arătat Ioan Turc.
 
Pentru cele două corpuri, investiția asigurată prin PNDL are o valoare de aproximativ 10 milioane de lei, iar termenul de finalizare a execuției este 31 iulie.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.