Robert Sighiartău: ”Voi depune luni, la Camera Deputaţilor, un amendament la buget, pentru ca alocația copiilor să crească!”

Un proiect de lege care prevede majorarea alocaţiilor pentru copii a fost respins de Senat, lucru care a stârnit un val de reacții ale opoziției. Deputatul Robert Sighiartău, secretarul general al Partidului Național Liberal, care a criticat în termeni duri faptul că PSD a votat împotriva inițiativei sale de a dubla alocațiile copiilor, spune că va depune un nou amendament care vizează majorarea alocațiilor. 

Într-un mesaj postat pe pagina personală de pe o rețea de socializare, deputatul Robert Sighiartău s-a arătat indignat de faptul că propunerea sa de majorare a alocațiilor a fost respinsă, însă spune că va continua demersurile pentru a obține în cele din urmă o creștere a alocațiilor pentru copii. În opinia liberalului bistrițean, deși această majorare ar trebui să fie o prioritate pentru România, se pare că pentru coaliția PSD-ALDE-UDMR nu este.

”Senatorii PSD-ALDE-UDMR au votat împotriva dublării alocaţiei pentru copii și indexării alocației cu rata inflației. Cele două măsuri sunt prevăzute în două proiecte de lege pe care le-am inițiat și depus anul trecut la Camera Deputaților. Senatorii PSD-ALDE-UDMR au votat cu cinism împotriva copiilor” consideră Robert Sighiartău.

Totuși, secretarul general al PNL spune că parlamentarii majorității PSD-ALDE mai au o ultimă ocazie ”să arate că le pasă de viitorul copiilor – la discuțiile și votul pentru bugetul României de anul acesta. Fiecare parlamentar este responsabil față de mamele și familiile cu copii care i-au trimis în Parlament”.

Deputatul bistrițean precizează în mesajul său că va continua demersurile în speranța că va reuși să obțină majorarea alocațiilor. ”Voi depune luni, la Camera Deputaţilor, un amendament la buget, pentru ca alocația copiilor să crească. O măsură activă, o investiție în viitorul României, copiii noștri” a încheiat Sighiartău.

Guvernul a anunţat încă din 2017 că se vor majora alocaţiile pentru copii, însă acestt lucru nu s-a întâmplat până în prezent. Alocaţiile au rămas la valoarea de 200 de lei pentru copiii până în 2 ani şi la valoarea de 84 de lei lunar pentru copiii între 2 şi 18 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.