S-au semnat contratele pentru modernizarea a două unități de învățământ din Bistrița: Școala Gimnazială numărul 1 și Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”

Primăria municipiului Bistriţa a semnat două noi contracte de finanțare pentru modernizarea a două unități de învățământ din oraș, fondurile fiind asigurate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Este vorba despre reabilitarea unor corpuri de clădire ale Liceului Tehnologic „Grigore Mosil” și despre reabilitarea unor imobile ale Şcolii Gimnaziale numărul 1 Bistriţa.

Într-o conferință de presă, primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, a explicat ce lucrări sunt prevăzute în cele două proiecte de modernizare a unităților de învățământ.

„La Liceul „Grigore Moisil” sunt trei corpuri de clădire (nu discutăm de corpul principal şi de atelier), care vor fi reabilitate total. În fosta clădire unde a funcţionat internatul vom face un cămin-internat pentru elevi şi pentru studenţi, la standarde europene actuale, cu camere de două persoane, cu baie, cu tot ceea ce trebuie. În celelalte două corpuri de clădiri vor fi amenajate ateliere, laboratoare pentru informatică. Cealaltă clădire va avea funcţiuni noi, poate se vor gândi astfel la extinderea şcolarizării, şcoală profesională şi celelalte în cadrul acestui proiect. Valoarea totală a proiectului este de 31 milioane lei, contribuţia municipiului Bistriţa fiind de 7 milioane lei”, a declarat primarul Ovidiu Creţu.

În ceea ce priveşte Şcoala Gimnazială numărul 1, despre care primarul Ovidiu Crețu spune că este „o şcoală excepţională” proiectul prevede ”câteva lucrări interesante”. ”La această școală, de departe cea mai mare, era o problemă importantă, cea referitoare la sala de sport. În plus, era importantă și reabilitarea corpului B” a spus primarul, asta deoarece corpul A, clădirea principală, a fost reabilitată cu finanțare din bugetul local în perioada 2010 – 2013.

Vom reabilita corpul B, aducându-l la standarde europene, iar pe locul curţii actuale vom realiza, la demisol, o sală de sport, iar deasupra ei un teren de sport sintetic. O idee bună a proiectantului. Nu ne puteam înălța foarte tare cu această sală şi atunci ea va fi la demisol. Vechea sală de sport şi atelierele vor primi funcţiuni noi şi vor fi reabilitate total, astfel încât Şcoala Gimnazială nr. 1 va avea toate corpurile la standarde obişnuite” a mai declarat primarul.

 

Valoarea totală a proiectului este de 18 milioane lei, iar cofinanțarea fin bugetul local este de 4,9 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.