Samuel Coman: ”PSD face asfalt pe dealuri și cumpără, din bani publici, pe toți cei dispuși să sară în barca roșie!”

Viitorul consilier județean Samuel Coman, care va fi validat pe această funcție în ședința ordinară a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud programată pentru marți, 27 noiembrie, vine cu o serie de propuneri către administrația județeană, motivat fiind de faptul că, în opinia sa, județul îmbătrânește vizibil, iar banii sunt cheltuiți aiurea.

În ultimii 28 de ani au plecat din județul nostru aproape 100 de mii de oameni. De la 340 de mii în 1990 am ajuns la 280 de mii în 2011( cu tot cu cei plecați de mulți ani, dar declarați în tară). Din 2011 până acum au mai plecat cel puțin 30 de mii de tineri. Județul îmbătrânește vizibil, foarte grav în zona de Câmpie. PSD face asfalt pe dealuri și cumpără din banii publici, pe toți cei dispuși să sară în barca roșie. Liberalii sunt datori să propună o alternativă la dezastrul actual” a declarat Samuel Coman.

Potrivit prim-vicepreședintelui PNL Bistrița-Năsăud, în județ ar mai trebui amenajate două parcuri industriale. ”Unul pe Bârgău și altul în zona Beclean. Aceste zone au populație densă și sunt așezate pe ruta europeană. Aici trebuie aduse rapid firme românești și străine” consideră liberalul.

Totodată, o altă propunere vizează bugetul destinat serviciilor de asistență socială și protecție a copilului. ”Acesta trebuie  folosit pentru a rezolva problemele grave, în ideea ca problemele să scadă și, implicit, și sumele. CUM? Copiii abandonați trebuie înfiați. Numai așa rezolvăm problema gravă a acestor copii. Dacă îi întrebăm pe ei (pe copiii abandonați) vor spune cu toții că aceasta e soluția. În celelalte situații trebuie folosită prevenția. Dăm 2 lei astăzi ca să nu dăm 10 mâine (cazuri sociale)” a mai completat Coman.

Liberalul mai consideră că la capitolul cultură și culte pot fi folosiți mai puțini bani: ”Putem folosi de 3 sau 4 ori mai puțini bani, cu impact mai divers și acești bani să ajungă la mai multe genuri de ascultători. Prea multă LĂLĂIALĂ pe bani mulți. Să folosim la spectacole și sponsorizări, donații. Prea puțin apar evenimente specifice unor orașe”. 

În cele din urmă, în opinia prim-vicepreședintelui PNL B-N, securitatea și protecția cetățeanului sunt importante. ”Trebuie să urmărim traficul prea rapid din unele sate ale județului. Tiha, respectiv, Reteag. În aceste zone trebuie instalați polițiști din tablă sau mașini de poliție din tablă sau panouri care să arate viteza și să avertizeze asupra vitezei prea mari. Se circulă cu 100 la oră în aceste localități. De asemenea, sunt necesare, urgent, TROTUARE” a mai precizat Coman.

Samuel Coman va fi validat în funcția de consilier județean după ce Doris Gabriela Rai a renunțat la acest fotoliu, iar locul său a rămas vacant. Acesta a mai deținut funcția de consilier județean în mandatul 2012-2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.