Absolvenții de liceu din Bistrița-Năsăud care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat în sesiunea din iulie sau în sesiunile din anii anteriori mai au o șansă, la examenul de bacalaureat sesiunea august-septembrie 2019, care începe miercuri, 21 august.

Prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română, va avea loc pe 21 august. În următoarea zi, pe 22 august se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura maternă, iar pe 23 august va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă va fi susținută pe 26 august, fiind vorba despre proba la alegere a profilului și specializării.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, primele rezultate vor fi afișate pe 3 septembrie.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost înființate două centre de examen pentru probele scrise: la Colegiul Național Andrei Mureșanu și la Colegiul Tehnic Infoel.

În ceea ce privește probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2018, acestea se vor susține la Colegiul Tehnic Infoel.

Centrul zonal de evaluare va funcționa la Colegiul Național Liviu Rebreanu din Bistrița.

630 de candidați s-au înscris pentru a susține examenul de Bacalaureat în această sesiune.

În prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, în județul Bistrița-Năsăud s-au înscris 2.137 candidați, din care s-au prezentat 2.014. Pe parcursul probelor scrise au fost eliminați 4 candidați, ca urmare a tentativei de fraudă.

Rata de promovabilitate înregistrată la nivelul județului Bistrița-Năsăud  este de circa 65 la sută.