Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud a actualizat scenariile pentru mai multe unități de învățământ din județ. Pentru școlile din localitățile în care incidența cazurilor de CoVid-19 este mai mare de 3/1000 de locuitori se va aplica scenariul roșu.

 
 
 
În cadrul ultimei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, desfășurată în sistem on-line, au fost analizate particularitățile locale în funcție de situația epidemiologică actuală.
Astfel, în baza Ordinului comun Nr. 5487/1494/2020 – al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății – privind organizarea activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și avizelor primite până în acest moment de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud pentru hotărârile consiliilor de administrație ale școlilor, s-au actualizat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud.
Prin urmare, a fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. Bistrița-Năsăud Nr. 76/04.11.2020 care cuprinde următoarele modificări:
Se va aplica scenariul 3 (roșu), pentru:
-Unitățile de învățământ din unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori: Budacu de Jos, Galații Bistriței, Năsăud
– Școala gimnazială Silivașu de Câmpie, preșcolari și elevi, până la data de 06.11.2020;
– Școala gimnazială Uriu, clasele gimnaziale, până la data de 11.11.2020;
– Școala gimnazială Miceștii de Câmpie, învățământ gimnazial, primar și preșcolar, până la data de 13.11.2020;
Se va aplica scenariul galben pentru scenariul 2 (galben), pentru:
-Unitățile de învățământ din unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1/1000 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori: Milaș, Sânmihaiu de Câmpie, Ciceu Giurgești și uat-urile pentru care au fost adoptate hotărâri de către CJSU, cu excepția școlilor/claselor/grupelor pentru care, prin hotărâri ale CJSU, s-a adoptat măsura desfășurării activității în scenariul 3 (roșu).
Hotărârea va intra în vigoare începând cu data de 5 noiembrie.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud