Se cere organizarea unui referendum local prin care bistrițenii să își exprime punctul de vedere cu privire la dărâmarea Stadionului Jean Pădureanu

Doi consilieri municipali din partea Partidului Ecologist Român filiala Bistrița-Năsăud, Mircea Archiudean și Teodor Mârza, critică idee lansată în spațiul public de viceprimarul municipiului, Cristian Niculae, de a demola Stadionul Jean Pădureanu și propun organizarea unui referendum local pe această temă. 

Pe Stadionul Gloria, mai nou Jean Pădureanu, a pus ochii PSD-ul. Baza sportivă, care a fost construită în urmă cu 90 de ani, a fost prima arenă electrificată din Transilvania și prima pe care s-a desfășurat un meci în nocturnă, un reper important în istoria orașului. Administrația PSD dorește demolarea acestui stadion pe care zeci de generații de copii au urmărit meciurile echipei favorite. Suntem, și am fost întotdeauna de acord cu extinderea parcului, insistând pentru extinderea spre Pădurea Codrișor. În acest sens, PER a propus introducerea pădurii în intravilan și declararea ei Pădure Parc. Nu suntem însă de acord cu desființarea arenei sportive. Temele colaterale lansate de PSD cum ar fi cea a locurilor de parcare sau a conflictului între parc și terenurile de sport sunt străine subiectului sau false. Idea demolării stadionului a fost recent lansată într-o conferință de presă la sediul partidului de guvernământ. Proiectul demolării nefiind nici măcar pomenit de către PSD în campania din 2016, actuala administrație nu are niciun mandat de la bistrițeni și niciun drept moral să facă acest lucru fără consultarea cetățenilor” arată cei doi consilieri, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit ecologiștilor, aceasta o problemă de interes local pentru cetățenii Bistriței, așa că propun organizarea unui referendum.

”Considerăm necesară consultarea publică printr-un referendum așa cum am propus și în cazul altor proiecte contestate de o parte semnificativă a opiniei publice, cum sunt defrișarea pieței centrale, centrul intermodal și pasarela de la BIG. Comunitatea locală are dreptul să fie consultată și să decidă în privința acestor proiecte care au un impact deosebit nu numai financiar dar și asupra dezvoltării ulterioare a municipiului” mai arată consilierii municipali.

Mircea Archiudean și Teodor Mârza fac un apel către restul consilierilor din Consiliul Local Bistrița ”să li se alăture în acest demers de a iniția un referendum local legat de ideea demolării stadionului municipal, concomitent cu alegerile europarlamentare”. 

AFACEREA STADIONUL Pe Stadionul Gloria , mai nou Jean Pădureanu , a pus ochii PSD-ul. Baza sportivă, care a fost construită în urmă cu 90 de ani, a fost prima arenă electrificată din Transilvania și prima pe care s-a desfășurat un meci în nocturnă, un reper important în istoria orașului. Administrația PSD dorește demolarea acestui stadion pe care zeci de generații de copii au urmărit meciurile echipei favorite. Suntem, și am fost întotdeauna de acord cu extinderea parcului, insistând pentru extinderea spre Pădurea Codrișor. În acest sens PER a propus introducerea pădurii în intravilan și declararea ei Pădure Parc. Nu suntem însă de acord cu desființarea arenei sportive. Temele colaterale lansate de PSD cum ar fi cea a locurilor de parcare sau a conflictului între parc și terenurile de sport sunt străine subiectului sau false.Idea demolării stadionului a fost recent lansată într-o conferință de presă la sediul partidului de guvernământ. Proiectul demolării nefiind nici măcar pomenit de către PSD în campania din 2016, actuala administrație nu are niciun mandat de la bistrițeni și niciun drept moral să facă acest lucru fără consultarea cetățenilor. Fiind o problemă de interes local deosebit pentru cetațenii Bistriței, considerăm necesară consultarea publică printr-un referendum așa cum am propus și în cazul altor proiecte contestate de o parte semnificativă a opiniei publice, cum sunt defrișarea pieței centrale, centrul intermodal și pasarela de la BIG. Comunitatea locală are dreptul să fie consultată și să decidă în privința acestor proiecte care au un impact deosebit nu numai financiar dar și asupra dezvoltării ulterioare a municipiuluiFacem așadar un apel public către consilierii municipali să ni se alăture în acest demers de a iniția un referendum local legat de ideea demolării stadionului municipal, concomitent cu alegerile europarlamentare. Mircea Archiudean, Teodor Mârza PER Bistrița-Năsăud

Publicată de Mircea Archiudean pe Marţi, 26 martie 2019

FOTO: www.proppolitica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.