Pentru cea de-a șasea oară, municipiul Bistrița se raliază evenimentului care se desfășoară în mai multe orașe din România și din Republica Moldova – ”Marșul pentru viață”. 

Protopopiatul Ortodox Bistriţa, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Bistriţa, Platforma Civică Împreună Bistrița-Năsăud, în colaborare cu mai multe biserici din județ vor organiza și în acest an, la Bistrița, ”Marșul pentru viață”.

Evenimentul este programat pentru data de 23 martie, urmând că înceapă în Piața Unirii din municipiul Bistrița, de la ora 13:00.

”Cu ajutorul bunului Dumnezeu, Dătătorul de Viaţă, ne vom aduna şi în acest an să dăm mărturie vie despre importanţa şi sensul creştin al vieţii umane. Considerăm că Marşul pentru viaţă este un marş al mărturiei și al solidarităţii noastre! Astfel, vă invităm să participați la Marșul pentru viață „Unic din prima secundă”, care va avea loc sâmbătă, 23 martie, ora 13:00 în Piața Unirii nr. 9, curtea Protopopiatului Ortodox din Bistrița” spune preotul Tudor Mudure.

Marșul se va desfăşura pe traseul Piaţa Unirii (Protopopiatul Ortodox Bistrița)  -pietonalul Liviu Rebreanu – Biserica Evanghelică – str. Gheorghe Şincai – Bulevardul Independenţei – Biserica „Sfânta Ana” (Big).

Prin organizarea acestui eveniment se dorește transmiterea în societate a unui mesaj pro-viață și pro-familie, de conștientizare a opiniei publice asupra faptului că viața reprezintă cel mai de preț dar făcut oamenilor de către Dumnezeu.

În lume, Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C., în 22 ianuarie 1974, iar în România a fost organizat pentru prima dată la Timișoara, în anul 2008.