Situație îngrijorătoare în comuna bistrițeană Uriu! Peste 100 de localnici, izolați la domiciliu, după ce au intrat în contact cu o persoană infectată cu CoVid-19

Situație îngrijorătoare în comuna bistrițeană Uriu, unde peste 100 de localnici au fost plasați în izolare la domiciliu, după ce au intrat în contact direct sau indirect cu persoane care au participat la o adunare religioasă, una dintre aceste persoane fiind diagnosticată ulterior cu COVID-19. Primarul comunei Uriu, Petru Șerban, prezintă public situația și le cere cetățenilor să se protejeze în măsura în care pot.

 

”Doresc să vă prezint situația la zi în comuna noastră, aceasta pentru a vă putea proteja pe dumneavoastră și familiile dumneavoastră”, a transmis primarul, printr-n mesaj postat pe contul său de Facebook.

Acesta precizează că, în data de 31.03.2020 în comună erau, în izolare la domiciliu, circa 45 de persoane intrate în țară din străinătate cu tendința de scădere la expirarea celor 14 zile, însă unii cetățeni nu au respectat ordonanțele militare.

„Din păcate, nesocotind apelurile permanente făcute de autorități după instalarea Stării de Urgență, inclusiv de Președintele țării, prin deplasarea unor persoane inconștiente la manifestări religioase (care sunt interzise prin Ordonanța Militară nr.1 , art.2) avem două situații îngrijorătoare: în localitatea Ilișua un cetățean care a participat la o astfel de manifestare în loc să se autoizoleze, a prestat lucrări agricole în gospodăriile mai multor persoane având contact direct sau indirect cu 33 de persoane care au fost izolate la domiciliu de organele de Poliție.

Mai grav , în localitatea Uriu, mai multe persoane au participat la o astfel de întâlnire, una dintre acestea în urma internării în spital și a testării , este confirmată pozitiv (este infestată cu CORONAVIRUS)”, a mai scris primarul Șerban.

Drept urmare au fost astfel 108 persoane din Uriu care au avut contact direct sau indirect cu persoana respectivă și cu celelalte persoane participante la rugăciune.

În acest context, primarul Petru Șerban face apel public la cetățeni să evite contactul cu aceste persoane și să nu iasă inutil din gospodării.

„Vă rog , dragi concetățeni, să evitați contactul cu aceste pesoane, să nu ieșiți inutil din gospodărie, să nu permiteți persoanelor, care nu aparțin familiei, sau necunoscuților accesul în gospodărie/casă. Cu toate că suntem în preajma Sărbătorilor Pascale vă rog să respectați prevederile Ordonanțelor Militare și să vă rugați la domiciliu”, a scris Petru Șerban.

Primarul face apel și la cei aflați în izolare: „Îi rog să respecte prevederile Ordonatele Militare și să rămână cele 14 zile la domiciliu, altfel vor suporta rigorile Ordonanțelor Militare (carantinarea lor, cu suportarea cheltuielilor aferente, amendă de la 2.000 la 20.000 lei + dosar penal)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.