Șofer de TIR din Suceava, prins de polițiștii bistrițeni în timp ce conducea folosind magnetul

La nivel național, Poliţia Română desfăşoară acţiunea TRUCK & BUS, care vizează verificarea activităţilor de transport public de persoane şi mărfuri și care se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene. În cadrul verificărilor efectuate pe șoselele din județul Bistrița-Năsăud, polițiștii au depistat un șofer din județul Suceava care conducea un autotren utilizând un magnet, încercând astfel să evite respectarea timpilor legali de conducere. 

În perioada 13 – 19 mai, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române coordonează, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi transportului de marfă.

O astfel de acțiune are loc și pe șoselele din județul Bistrița-Năsăud, în cadrul acesteia, poliţiştii verificând autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Joi, 16 mai, ca urmare a acţiunilor desfăşurate la nivelul județului Bistrița-Năsăud, poliţiştii bistriţeni au aplicat două sancţiuni contravenţionale conform OG37/2007, în valoare totală de 1000 de lei, pentru nerespectarea normelor privind timpii de condus.

De asemenea, în cadrul acțiunilor de control în trafic, poliţiştii Serviciului Rutier au sancţionat cu amendă în valoare de 12.000 de lei o societate comercială din judeţul Suceava, pentru nereguli constatate conform OG 37/2007, iar ca măsură complementară, a fost indisponibilizat un ansamblu de vehicule pentru 9 ore. ”La controlul efectuat, conducătorul auto, un bărbat de 48 de ani, din Vatra Dornei, a fost depistat de poliţişti folosind dispozitive de tip magnet pentru alterarea datelor ori înregistrărilor. Acesta a intervenit şi asupra dispozitivului de înregistrare de tip tahograf, în vederea alterării datelor”, arată Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

FOTO: IPJ B-N

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.