Șoferi depistați băuți sau drogați la volan, pe șoselele din Bistrița-Năsăud

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, în tot județul. În vederea asigurării unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, în perioada 25-27 noiembrie, poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu poliţiştii de la formaţiunile de profil din teritoriu au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

La acțiunile organizate în acest sfârșit de săptămână au participat  jandarmi, precum  și reprezentanți ai Registrului Auto Român.

 

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, la data de 25 noiembrie, polițiștii din Bistrița, Beclean și cei ai Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au organizat acțiuni punctuale, în proximitatea unor localuri publice, pentru prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență și consumului de droguri. Pe linie rutieră, polițiștii au urmărit depistarea și tragerea la răspundere a conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

În acest sens, au fost efectuate controale în trafic, fiind oprite pentru verificări 84 de autoturisme și efectuate 35 de testări cu aparatele etilotest și DrugTest. De asemenea, au fost legitimate 138 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 17.865 de lei, dintre care 11 pentru nerespectarea Legii 61/1991, în cuantum de 6700 de lei, celelalte fiind abateri la regimul rutier. Suplimentar, au fost reținute 7 permise, dintre care 4 pentru alcool și retrase 3 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate, în flagrant delict, trei infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, în noaptea de 25/26 noiembrie, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control, pe raza municipiului Bistrița, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani din Bistrița Bârgăului. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul indicat fiind 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei.

În aceeași noapte, polițiștii Biroului Rutier au mai oprit pentru control, un autoturism care se deplasa pe strada 1 Decembrie din Bistrița, iar la volan a fost identificat un bărbat de 31 de ani din Luduș. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de Biroul Rutier, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

Tot în data de 25 noiembrie, pe Drumul Național 17, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat un bărbat, de 72 de ani, din Mureșenii Bârgăului care conducea un autoturism pe direcția Vatra Dornei-Bistrița. Fiind efectuate verificări, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Cercetările continuă cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

  

În urma acțiunilor desfășurate la data de 26 noiembrie, polițiștii Serviciului Rutier, cei ai formațiunilor rutiere Năsăud și Beclean, precum și ai secțiilor de poliție rurală aferente au aplicat 65 de sancțiuni, în cuantum de  19.000 lei. În cadrul acțiunilor, polițiștii rutieri au efectuat 43 de testări cu aparatele etilotest și DrugTest, fiind reținute 7 permise de conducere reținute, dintre care 6 pentru consum de alcool la volan. Tot în cadrul acțiunii, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și a fost constatată, în flagrant delict, o infracțiune.

Totodată, în noaptea de 26/27 noiembrie, la nivelul Poliției Municipiului Bistrița și orașului Năsăud, s-a acționat, împreună cu jandarmi, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. Astfel, au fost legitimate 100 de persoane, au fost verificate 56 de autoturisme, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 33 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 13.300 de lei, dintre care 11 pentru nerespectarea Legii 61/1991.

În trafic, au fost efectuate zeci de testări alcooltest și DrugTest, fiind constatate, în flagrant delict, 3 infracțiuni de conducerea sub influența alcoolului sau a unor substanțelor halucinogene.

În seara de 26 noiembrie, pe Drumul Național 17, în Coldău, polițiștii au oprit pentru control un autoturism, iar la volan au identificat un tânăr de 21 de ani, din Dej. În cazul lui, rezultatul testării cu aparatul Drugtest a fost pozitiv pentru substanța metamfetamină, și i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării cu exactitate a substanței consumate. Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri din Beclean, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

 

De asemenea, în noaptea de 26/27 noiembrie, în jurul orei 02.54, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat pe un bărbat de 30 de ani din Bistrița, la volanul unui autoturism care se deplasa pe raza municipiului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței metamfetamină. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice, iar cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal.

 

Duminică, 27 noiembrie, polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud și Formațiunea Rutieră Beclean au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, în special pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză.

Astfel, polițiștii au acționat cu aparatul radar, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 39.150 de lei. Din totalul acestora, 55 au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză, iar ca măsură complementară, a fost dispusă reținerea a 55 de permise de conducere.

În aceeași zi, polițiștii din Sângeorz-Băi au constatat, în flagrant delict, o infracțiune de conducere fără permis. Vizat de comiterea faptei este un tânăr de 22 de ani din Recea-Cristur, județul Cluj, care conducea un autoturism, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.